Vyzvednutí balíku v síti Balíkoven s rychlejším odbavením a možností platby kartou.

Ok
x
Balík Na poštu Vám přináší možnost, zvolit si pobočku, na které bude Vaše
zásilka připravena k vyzvednutí již následující pracovní den po podání. O připravenosti Vaší zásilky k vyzvednutí
Vás budeme informovat prostřednictvím SMS nebo e-mailu.

Ok

Legenda

Otevírací doba provozovny
Bankomat na poště
Parkoviště u provozovny
Příjem balíkových a listovních zásilek a peněžních poukázek
Prodloužená otevírací doba provozovny – po 18.00
x
German
English
Kategorie
Řezací a skenovací plotry
Bernina 830 Úvod Newsletter

Aktuality

Požadujete kvalitní a silný šicí stroj jako byli staré Veritasky a Ladovky?

Požadujete kvalitní a silný šicí stroj jako byli staré Veritasky a Ladovky, které vydrželi 20-30let „bez újmy na zdraví"? Tak si přečtěte tento článek a kupte si šicí stroj značky Bernina, případně nižší třídu Bernette.

 

Který domácí elektronický šicí stroj je pro Vás dost silný, aby prošil bez problémů všechno to, co ušít potřebujete - tedy i velmi silné a hrubé materiály? Co Je pro jednoho hodně, jinému stačit nemusí. Vyberte si podle svých požadavků.

Nejčastější požadavek zákazníka na koupi šicího stroje je „chceme, aby šicí stroj zvládnul šít silné i jemné materiály!"

S jemnými materiály problém většinou není. Jde o to, aby si uživatel správně nastavil parametry šicího stroje na jemné materiály.

Při šití hrubých a silných materiálů jsou rozdíly v šití obrovské. Chapač (hook, greifer) je tzv. srdcem šicího stroje. Některé druhy chapačů jsou určeně výhradně na jemnější až středně silné materiály. Spočívá to v jejich konstrukci. Některé šicí stroje mají natolik blbuvzdorné chapače, které přešijí téměř vše co do šicího stroje „narvete". Samozřejmě, že síla vpichu je daná nejen chapačem, ale i způsobem zpřevodování a vnitřní konstrukce stroje. Šicí stroje vždy silný jen na tolik, nakolik je silný jeho nejslabší článek - a tím je většinou právě chapač.

Mezi chapače určené pro zpravování jemných až středně silných materiálů patří tzv. horizontální chapač „drop in" tj. ze shora plněné chapače. Rozeznáte je podle toho, že cívku vidíte pod průhledným krytem na stehové desce. Jejich výhoda je velká šířka stehů (může být až 7mm), tišší chod a téměř bezúdržbový chod. Uživatel šicího stroje též ocení , že vidí jaké množství spodní nitě zbývá na cívce.

 

Horizontální Drop in chapač

 

 

Nevýhodou je, že zvládnou prošít „pouze" 8 vrstev materiálu a mají rádi jemné zacházení. Nepřetěžujte je a při šití hlavně volného quiltu a látání dávejte pozor hlavně na škubání a trhnutí, či jiné „surové" zacházení.

Tento druh horizontálního chapače používá momentálně asi 50% šicích strojů na trhu. Patří k nim i elektronické modely Bernette B66, 82e a E92c, Bernette 20 a 25,většina šicích strojů Janome a Brother..

Konstruktéři z Berniny samozřejmě tento chapač upravili tak, aby byl na nejvyšší možné úrovni a kvalitě a zákazník mohl kvalitně a bezporuchově šít.  Mechanici ho momentálně považují za lepší než u konkurence Berniny. Důkaz můžete vidět na obrázku níže. Fialový vzorek je šitý právě na takovém drop in chapači. Prošité jsou 3 vrstvy vatelínu a 6 vrstev měkké bavlněné látky.

Je toto dostatečné velká síla pro Váš šicí stroj? Potřebujete víc?

Béžový vzorek je šitý na šicím stroji Bernina Aurora 440QE s CB chapačem patentovaný Berninou ( 8 x 4=32 vrstev) - více k tomuto chapači níže.



 Šicí stroje Bernina používají dva další druhy chapačů. Oba dva mají vylepšení, které jsou patentovány Berninou - jsou soustružené ( žádný odlitek jako u většiny strojů z číny) a najdete je pouze v šicích strojích Bernina.

Kyvný robustný CB chapač se šířkou stehu 5,5mm má nejvyšší toleranci na kvalitu šicích nití a hlavně obrovskou sílu vpichu. Tento druh chapače mají šicí stroje Bernina 1008, séria 330, 350 a 380, šijacie stroje Activa 210, 220, 230 a 240, šicí stroje Bernina Aurora 430, Aurora 440Q a Artista 630, Bernina 530,550QE,580. Šicí stroj zpracuje šicí nitě, které žádný jiný šicí stroj nezpracuje a sešije až do 32 vrstev pevného režného plátna - viz. Ukázka světlého vzorku na obrázku - skládá se z 8-mi složených vrstev a každá vrstva ze 4 vrstev látky. Šicí stroje s tímto druhem chapače byli testovány i na silné kůži, kožence, plechovce od coca coly - s velikým úspěchem.

 

 

šijacie-stroje-hrubé-materiály-Bernina-CB-chapač

 

Samozřejmě, pokud potřebujete šicí stroj, který bude zpracovávat jenom kůži, tak si musíte koupit speciální průmyslový šicí stroj. Šicí stroje Bernina jsou určené na domácí použití. Jsou univerzální - můžete s nimi šít, vyšívat, quiltovat, zatkávat, šít elastické overlockové stehy či vyšívat rišelie. Neděláte pouze jeden šicí úkon jako na průmyslovým šicím stroji (jen rovný steh, či vyšívání knoflíkové dirky). Šijete stovky různých šicích technik a u každé je snaha o co nejlepší výsledek. Je to vždy kompromis mezi univerzálním domácím strojem a jednoúčelovým průmyslovým strojem. Je na Vás posoudit co Vašim potřebám vyhovuje víc.

  

Robustný CB chapač u šicích strojů Bernina

 

 

Šicí stroje Bernina jsou zmiňovány právě výše psanému porovnání právě pro svojí kvalitu, sílu a univerzálnost používány v mnohých výrobních dílnách. Jejich zátěž je vysoká a zvládají ji napříč tomu, že jsou klasifikovány jako domácí šicí stroje. Některé šicí stroje Bernina mají odšito již neuvěřitelných 100 milionu stehů bez újmy na funkčnosti a výrobní dílny je využívají úspěšně i nadále.

 

 

Líbí se vám náš článek? Sdílejte ho s ostatními...